חשוב לעלות את הטמפרטורה בצורה הדרגתית, בכך תלוי אורך.
החיים של תנור טנדור. תשימו את עצי ההסקה (1/3 מהנפח הפנימי של טנדור), תכסו בעזרת מכסה גדול ותציתו. ניתן לשלוט בכניסת האוויר בעזרת מכסה של כונס אוויר (פתח לכניסת אוויר) או בעזרת חריץ מלמטה (תלוי בדגם).

אם ישר לפתוח את המחיצה, כניסת אוויר פתאומית עלולה לעלות את הטמפרטורה, מה שיביא להיווצרות סדקים רבים. לאחר הצתה ראשונה, כאשר כל עצי ההסקה נשרפו, יש לתת לטנדור להתקרר עד לטמפרטורת החדר. לאחר מכן משתמשים להכנת האוכל: שמים עצי ההסקה כ- 2/3 מנפח שלו, מכסים במכסה גדול.

לאחר כשעה טנדור יתחמם עד לטמפרטורת העבודה ויהיה מוכן לעבודה. עצי הסקה המתאימים ביותר הם עצים קשים כמו עץ אלון, עץ שיטה ועץ מילה או עצי פירות ארומטיים כמו תפוח, דובדבן, משמש וכו'. עדיף לא להשתמש בעצים עם שרף או עצים בעלי מחטים.

כאשר כל עצי ההסקה נשרפו, תוודאו שלא נשאר פחם שעדיין בוער. יש לנקות את הפחמים בעזרת יעה. אם אתם רוצים קצת עשן אפשר להשאיר פחמים בטנדור ולכסות בעזרת חוצץ אש (מחיצה). מורידים את כניסת האוויר,סוגרים כונס אוויר (פתח לכניסת אוויר) ומכסים מלמעלה בעזרת מכסה קטן.

הצתה ראשונה תמיד מביאה להיווצרות מיקרוסדקים – אין מה לעשות עם זה, אך זה לא
משפיע על עבודת המכשיר.

מתחילים לבשל!


ממלאים בעצי הסקה ומבעירים אש. לאחר שתנור הצ'מוטה (עשוי מחרסינה חסינת אש) התחמם, פיח מתחיל ליפול בפנים, קירות מלבינות (נעשות נקיות) – עכשיו אפשר להתחיל לבשל. בפנים יש טמפרטורה גבוהה ואנחנו נכניס את המאכל ונחכה קצת זמן. כל עוד בתנור הסגור נצלה שישליק עסיסי או אפילו שוק טלה, אפשר להכין משהו אחר. הבשר לא מתייבש ולא נשרף, אלא נצלה כתוצאה מחום פנימי עדין, קירות עבות של טנדור בצורה אחידה ומהירה.

מקום בטוח


חשוב: התנור מבחוץ מאוד חם (זה מסוכן, במיוחד לילדים). נדרש להעמיד אותו על משטח ישר, על מנת שלא יפול. כאשר אתם מחממים את הטנדור תהיו זהירים, האש מעל לצוואר התנור מגיעה עד למטר גובה מעל התנור. בתוך מקום סגור נדרש לדאוג לאוורור, כיודוע תוצר הבעירה הינו פחמן דו חמצני, לכן עדיף להשתמש בטנדור במקום פתוח. מתי מבשלים ואיך מנקים את הטנדור? צ'מוטה מגיעה לטמפרטורה המתאימה תוך כשעה. אתם תבינו ישר שהטנדור מוכן לעבודה, קירות פנימיים מתחממות (פיח נופל) ומלבינות. חוץ מזה אין צורך לדאוג אם בטעות במהלך הבישול אתם נטפתם שומן בפנים, הוא ישרף בפעם הבאה, מלמעלה זגוגית קרמית ניתנת לניקוי פשוט וקל.

 תשתמשו במחיצה


אפשר פשוט להשאיר קצת פחמים, עצי פירות יתנו לבשר ניחוח ועור מוקרם. אבל אם תשימו את החוצץ מעל אז התבשיל יותר יתבשל ופחות ישרף (צריך לשים לב). כמובן שגם החום ישאר יותר זמן וחום מפחמים יתפשט למעלה, לכן ניתן לבשל יותר זמן, גם בטנדור מבודד וגם בביתי. אם להשאיר פחמים (מעצי הפירות) בתחתית,, הטנדור זה יתן לבשר ניחוח ועור מוקרם. אם תכסו את התנור בעזרת מחיצה אז הבשר יתבשל יותר ופחות ישרף. טנדור יכול להתחמם בפנים מעל ל450 מעלות צלסיוס, גם בחוץ הוא יתחמם אם הוא לא מבודד.

 לכן צריך להיות זהירים


רכשתם טנדור מבודד, אז התנור הזה הינו בטיחותי, אינו מתחמם מבחוץ עקב מספר שכבות של בידוד אשר מחזיקות חום עד 500 מעלות צלסיוס. בהצתה כדאי לעמוד לא בכיוון הרוח, מאחר והאש מגיעה למרחק עד מטר. תשתמשו בכפפות אפיה או תפסניות. והכי חשוב, תשמרו על הילדים שלכם! נוצרו מיקרוסדקים, מה לעשות? כאשר אתם מבעירים אש בפעם הראשונה או השניה בטנדור חדש, בהתפשטות שלו (כאשר הוא חם) נוצרים, כמובן, מיקרוסדקים. זה לא יתרחש בעתיד. אין דאגה – זוהי לא תקלה ולא ישפיע על איכות העבודה בעתיד. חשוב: טנדור חייב להתקרר בעצמו, אין לשפוך מים לתוך תנור חם, זה עלול להרוס את התנור. לשמור את הטנדור אפשר מחוץ לבית (אפילו בחורף), תשתמשו בנרתיק מגן. אפשר להשתמש בטנדור מתי שתרצו, כמה שתרצו, אפילו כל יום בשנה.

טנדור (טנדיר) – תנור מיוחד מחימר. באתרנו תוכלו למצוא מידע רלוונטי עבור תנורי טנדור tandyr.org בישראל מגוון רחב למעוניינים לרכוש את התנור הקסום שנקרה טנדור,טנדיר, טאבון או Tandoor